zaterdag, 21. januari 2012 - 19:57

Baby te vondeling gelegd naast politiebureau in Groningen

Groningen

Naast het politiebureau aan de Rademarkt in Groningen is zaterdag aan het einde van de middag een baby te vondeling gelegd. De baby is opgevangen in het ziekenhuis en maakt het volgens de politie goed.

Een getuige zag omstreeks 17.45 uur dat een vrouw een kindje achterliet naast het politiebureau en alarmeerden direct de politie. De zuigeling was warm ingepakt in een grote zwarte bontsjaal. De vrouw die het kind neergelegd had was ongeveer 1.75 meter en heeft een iets gezet postuur. Vermoedelijk is de vrouw van buitenlandse komaf.

Het jongetje, van Aziatische afkomt en slechts enkele dagen oud, werd overgebracht naar een ziekenhuis en ligt in een couveuse. Volgens de politie maakt de zuigeling het naar omstandigheden goed.

Oproep aan de moeder
Volgens de politie is de baby vermoedelijk te vondeling gelegd. Zij roept de moeder nadrukkelijk op om zich te melden. De woordvoerder van de politie benadrukt dat de vrouw geen angst hoeft te hebben en direct hulp aangeboden zal krijgen.

Getuigen
De politie is ook opzoek naar getuigen of personen die de vrouw kennen. Zij worden dringend verzocht de politie te bellen op 0900-8844 (lokaal tarief)
Provincie:
Tag(s):