vrijdag, 9. november 2012 - 18:09

Badr Hari weer vrij man

Amsterdam

Badr Hari mag de periode tot wanneer zijn rechtzaak begin 2013 wordt vervolgd in vrijheid afwachten. De rechter heeft zijn voorlopige hechtenis vrijdag geschorst omdat er volgens de rechter te weinig bewijs is voor doodslag. Dit heeft de rechtbank Amsterdam vrijdag laten weten.

De rechter heeft Badr Hari wel voorwaarden gesteld waaronder een verbod om zich te begeven in openbare horecagelegenheden. Ook mag Hari geen contact zoeken met vermeende slachtoffers en getuigen.

De rechter benadrukte dat hij nog steeds als verdachte blijft aangemerkt maar vindt verlenging van de voorlopige hechtenis gezien de huidige bewijslast niet nodig. Het OM vindt de vrijlating van Hari onbegrijpelijk.

Excuses
Hari wordt onder andere beschuldigd van poging tot doodslag op zakenman Koen Everink tijdens het dancefeest White Sensation in de Amsterdam Arena. Badr Hari maakte vandaag in de rechtbank zijn excuus richting Everink. 'Het had nooit mogen gebeuren, ik had die klap nooit mogen geven. Ik wil hiervoor mijn welgemeende excuses aanbieden'.
Provincie:
Tag(s):