dinsdag, 15. mei 2012 - 13:25

Basischool Jonglaren eerste Gezonde en Veilige School gemeente Tynaarlo

Zuidlaren

Basisschool Jonglaren in Zuidlaren krijgt als eerste het predicaat Gezonde en Veilige School Tynaarlo. Directeur Mariëlle Tenhage ontvangt het predicaat woensdag 16 mei uit handen van wethouder Martin Kremers. De afgelopen vier jaar heeft de school hard gewerkt om dit keurmerk te krijgen.

Op de dag van de uitreiking zijn er voor de leerlingen allerlei activiteiten op het gebied van beweging en gezondheid. Deze activiteiten zijn een feestelijke afsluiting van de gezondheidsweken die Jonglaren deze maand hield. Tijdens deze weken zijn er extra lessen over gezonde voeding en bewegen en vinden diver-se activiteiten plaats zoals een Zweeds loopspel en een Weet-wat-je-eetparcours.

CDBS Jonglaren heeft een gezonde en veilige omgeving hoog in het vaandel staan. De school geeft structureel extra aandacht aan specifieke leefstijlthema’s zoals gezonde voeding, sport, sociaal emotionele ontwikkeling en veiligheid. “Door prioriteiten te stellen, een plan te maken en evenwicht aan te brengen in activiteiten in lange termijn beleid, houd je focus en werk je efficiënter”, zegt directeur Mariëlle Tenhage.

De Gezonde en Veilige Schoolmethode kent verschillende fases. Na de uitvoer van elke fase krijgen de scholen een ster. Als ze vier sterren hebben bemachtigd, kunnen de scholen het predicaat ‘Gezonde en Veilige School’ voeren. Scholen in de gemeente krijgen dit keurmerk als beloning en stimulans voor een planmatige aanpak van een gezond en veilig schoolklimaat.

De gemeente Tynaarlo heeft als eerste gemeente in Drenthe het predicaat in haar plannen gestimuleerd. GGD Drenthe verzorgt de procesbegeleiding en inhoudelijke advisering van de gezonde scholen. Jonglaren is de eerste school die alle fasen heeft doorlopen. Ook de Mariaschool in Paterswolde werkt hard aan het verkrijgen van het predicaat.
Provincie:
Tag(s):