dinsdag, 29. mei 2012 - 15:48

Bedummer fietst 8000 km voor goede doel

Bedum

Inwoners van de gemeente Bedum organiseren op zaterdag 2 juni een benefietconcert voor Hugo Oskam (60) die op 3 juni per fiets vertrekt naar de Noordkaap voor het goede doel.

De Bedumer heeft anderhalf geleden zijn vrouw verloren aan kanker en wil met deze fietstocht geld ophalen voor het Hospice Gasthuis Groningen. In stamkroeg Café Koning (ook wel bekend als ‘het Robben café’) wordt een avond georganiseerd waarvan de opbrengst naar het goede doel zal gaan. De band Moke zal een intiem concert verzorgen.

Route
Op zondagochtend zal Hugo vanuit Bedum op de fiets, samen met zijn Jack Russel Vasco vertrekken naar het noordelijkste punt van Europa. Hij zal via Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen zijn eindbestemming Noordkaap bereiken en fietst via Finland, Rusland, Estland, Litouwen, Letland, Polen en Duitsland weer terug naar Bedum. Een tocht van ruim 8.000 kilometer.

Goede doel
Hugo fietste al eerder samen met zijn hond naar Gibraltar en tijdens het sterfbed van zijn vrouw Nel beloofde hij haar om nog een grote fietstocht te maken. Omdat de laatste periode van iemands leven zo belangrijk en intens kan zijn, besloot Hugo om zijn tocht op te dragen aan haar en geld in te zamelen voor het Hospice Gasthuis in Groningen. Een bijzonder opvangcentrum voor terminale patiënten.
Provincie:
Tag(s):