maandag, 21. mei 2012 - 10:45 Update: 08-07-2014 0:27

Bee Gee zanger Robin Gibb overleden

Bee Gee Robin Gibb is zondag overleden. Hij is 62 jaar geworden. Gibb, een van de drie zangers, leed al geruime tijd aan kanker.

Bee Gees was een popgroep rond de tweelingbroers Robin Gibb en Maurice Gibb en hun oudere broer Barry Gibb. Maurice, Robins tweelingbroer, stierf in 2003.

De drie broers werden in de eind jaren zestig wereldberoemd met hun hoge driestemmige zang. Bekende hits zijn Words en Stayin' Alive, uit de film 'Saturday Night Fever'.

De Bee Gees schrijven en produceren in die tijd platen van o.a. Barbra Streisand, Dionne Warwick en Diana Ross. Robin Gibb maakt wederom in 1983 een solo-LP.

Na 1981 wordt het stil rond de groep, maar in 1987 maken ze hun derde come-back met het nummer You win again, een Britse nummer-één hit. Een vierde broer, Andy Gibb, eind jaren 70 van de 20e eeuw een populair tieneridool, sterft in 1988, juist toen hij als vierde lid bij de groep zou komen.

Op 12 januari 2003 sterft Maurice onverwacht aan een darminfarct. Dit is een onderbreking van de bloedtoevoer naar de darmen, een zeldzame aandoening die soms optreedt bij een draaiing van de darmen waarbij het darmkanaal (meestal gedeeltelijk) afgekneld wordt.

Hiervoor was Maurice in eerste instantie ook opgenomen in het ziekenhuis. Robin en Barry gaan daarop hun eigen weg met als meest opvallende resultaat een hernieuwde samenwerking tussen Barry en Barbra Streisand, Guilty pleasures in 2005. Ook de samenwerking tussen Robin en Alistair Griffin met het nummer My lover's prayer gaat goed en komt binnen op drie in Engeland.

Barry en Robin zeiden dat ze nooit meer muziek zouden maken onder de naam Bee Gees, onder de naam "Brothers Gibb" traden Barry en Robin in februari 2006 voor het eerst sinds de dood van hun broer weer samen op. Op 7 september 2009 kondigden zij aan opnieuw als Bee Gees te gaan toeren.

November 2011 werd bekend dat Robin Gibb, dan 61, leed aan leverkanker. Hij overleed op 20 mei 2012. Daarmee kwam aan de Bee Gees een definitief einde.
Categorie:
Tag(s):