maandag, 9. april 2012 - 11:58

Beelden mishandeling en bedreiging Nieuwe Binnenweg in Opsporing Verzocht

Rotterdam-West

Het tv-programma Opsporing Verzocht toont dinsdag de beelden van twee verdachten van een mishandeling, bedreiging en gijzeling van drie jongens in de leeftijd van 14 en 15 jaar.

De mishandeling vond plaats in de omgeving van de Nieuwe Binnenweg.

Drie jongens in de leeftijd van 14 en 15 jaar staken op zaterdag 31 december 2011 vuurwerk af in de omgeving van de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam-West. Omstreeks 19.00 uur liepen twee mannen op hen af die hen beschuldigden van inbraak in een auto. De achterruit zou zijn ingeslagen en een tas met een kilo verdovende middelen zou uit hun auto gestolen zijn. De auto, een donkerkleurige Volkswagen Golf, stond geparkeerd aan de Korenaarstraat.

De drie jongens werden vervolgens door de twee mannen meegenomen naar een parkeergarage aan de Nieuwe Binnenweg. Daar werden zij mishandeld door het tweetal. Eén van de jongens wist te ontsnappen.

Vervolgens zijn de verdachten met de overgebleven twee jongens naar de woning van een van de ouders gegaan aan de Heemraadstraat. Daar hebben zij de ouders bedreigd. Vervolgens hebben zij de woning verlaten met één van de 14-jarige jongens.

Deze hebben zij korte tijd gegijzeld en uiteindelijk weer afgezet op de Nieuwe Binnenweg.

De verdachten zijn op camerabeelden te zien.
Het signalement daders luidt als volgt:

Dader 1 is een negroïde man tussen de 20 en 25 jaar oud met rastahaar. De man is 1.60 à 1.70 m lang en heeft een normaal postuur.

Dader2 is een man met een Noord-Afrikaans uiterlijk tussen de 22 en 35 jaar oud. Hij is tussen de 1.70 en 1.80 m lang en heeft een slank postuur met opvallende O-benen. Verder heeft de man een opvallend litteken in het gezicht en een gouden tand in zijn bovengebit.


Opsporing Verzocht

Dinsdag 10 april 2012 (21.30 uur, Nederland 1) toont het tv-programma Opsporing Verzocht de beelden van de verdachten. De herhaling is woensdag 11 april (11.15 uur, Nederland 2).


Getuigenoproep

Bent of (her) kent u deze verdachten, of heeft u anderszins informatie van belang voor het onderzoek? Neemt u dan contact op met de Politie Rotterdam-Rijnmond op 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan ook via M. (Meld Misdaad Anoniem) op 0800-7000. Vermeldt u daarbij dat het om onderzoek Vuurwerk gaat. De Criminele Inlichtingen Eenheid is voor dit misdrijf bereikbaar op 06-12620513.
Provincie:
Tag(s):