donderdag, 14. juni 2012 - 14:12

Beelden verdachte poging overval op buschauffeur op YouTube

Groningen

Op vrijdagavond 18 mei, omstreeks 23:55 uur, kon een 54-jarige buschauffeur voorkomen dat hij werd overvallen. Beelden hiervan zijn door de politie op Youtube gezet.

Tijdens een stop in de Crocusstraat stond de chauffeur een sigaretje te roken. Toen de buschauffeur weer richting de bus liep, sprong er plotseling een man op zijn rug. De dader bedreigde de chauffeur met een steekvoorwerp en eiste geld. Er ontstond een worsteling. Daarbij zag de overvaller kans om de chauffeur te verwonden. De dader ging er daarna zonder buit rennend vandoor in de richting van de Pioenstraat.

Signalement overvaller

De politie beschikt van de dader over een summier signalement: Eenman, ongeveer 1.60-1.70 meter lang. Hij was in het donker gekleed.

YouTube

De politie heeft camerabeelden van de verdachte op haar YouTube kanaal gezet, www.youtube.com/politiegrn. De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van dit incident, meer weten over de overval en/of de verdachte herkennen. Zij kunnen bellen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 (gratis).
Provincie:
Tag(s):