zaterdag, 11. februari 2012 - 13:06

Beginnend bestuurder dubbel in de fout

Wijchen

Surveillerende agenten zagen in de nacht van vrijdag op zaterdag rond kwart voor drie een auto rijden over de Oosterweg in Wijchen. De auto viel op omdat deze hard en slordig reed. De agenten gingen achter de auto aan.

De auto reed zo hard over een verkeersdrempel dat de agenten zagen hoe de banden los kwamen van het asfalt. De agenten reden achter de auto die met 120 kilometer per uur over een weg reed waar een maximum geldt van 60 kilometer per uur. De auto slingerde ook over de weg en naderde al slingerend een rotonde bij de Graafseweg in Wijchen. De agenten gaven de bestuurder een stopteken waar deze niet direct aan voldeed. De bestuurder sloeg rechtsaf richting Heumenseweg waar hij uiteindelijk wel zijn auto aan de kant zette.

De bestuurder, een 22-jarige man uit Wijchen kreeg van de agenten te horen dat hij mee mocht naar het politiebureau in Wijchen voor verhoor en een ademanalysetest. De man bleek een beginnend bestuurder en de test gaf een resultaat van 730 micorgram alcohol per liter uitgeademde lucht. Dat komt overeen met een promillage van 1,67. De man is aangehouden voor het rijden onder invloed en omdat hij 60 kilometer per uur te hard reed. Hij kreeg een rijverbod van 10 uren opgelegd en zijn rijbewijs is ingenomen om naar de officier van justitie te sturen.
Provincie:
Tag(s):