zaterdag, 28. april 2012 - 8:28

Beginnend bestuurder met 4x teveel op aangehouden

Nijmegen

Zaterdagochtend rond 03.00 uur kreeg de politie melding van een bestuurder die slingerend over de Bijleveldsingel reed en daarbij herhaaldelijk de stoepranden raakte. De man is aangehouden.

Agenten troffen de man, een 25-jarige Nijmegenaar, met zijn auto aan op de Bijleveldsingel. Hij had schade aan zijn auto en was bezig met het verwisselen van een van de wielen omdat de velg beschadigd en de band lek was.

De man zei niet gereden te hebben, maar ter plaatse meldden zich twee getuigen die het tegendeel verklaarden. Omdat de man bovendien sterk naar alcohol rook is hij vervolgens aangehouden en meegenomen.

Op het politiebureau bleek dat de man een alcoholpromillage had van 2,2 (960 ug /l), ruim vier keer het toegestane. Bij verdere controle bleek ook nog dat de 25-jarige eerder betrapt was op het rijden onder invloed en dat hij nog beginnend bestuurder was.

Na verhoor is de man met een rijverbod van 12 uur weer in vrijheid gesteld. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Nijmegenaar.
Provincie:
Tag(s):