maandag, 30. april 2012 - 9:47 Update: 08-07-2014 0:52

Begrotingsakkoord valt goed bij Moody's

Kreditebeoordelaar Moody's laat in een maandag verschenen publicatie weten positief te zijn over het vorige week gesloten begrotingsakkoord, zo melden verschillende media.

Het gesloten akkoord is goed voor de kredietpositie van Nederland, maar de uitwerking van het akkoord blijft onzeker zolang er geen nieuwe regering is, zo concludeert Moody's.

Moody's verwacht dat de politieke situatie in Nederland de rest van het jaar onzeker blijft, maar dat hoeft op zich geen gevolgen te hebben voor de kredietwaardigheid van Nederland. De politieke onzekerheid zit namelijk al in de beoordeling van Moody's verwerkt, aangezien bijna geen enkel Nederlands kabinet de eindstreep haalt.

Vorige week nog waarschuwde Moody's voor de mogelijke gevolgen van de val van het kabinet voor de Nederlandse AAA-status en wees de kredietbeoordelaar op het Europese belang van het akkoord. Volgens het bureau zouden de afspraken direct verzwakken als Nederland, dat als één van de voorvechters van een strenger begrotingsbeleid te boek staat, zich niet aan de nieuwe Europese regels zou houden.

Volgens Moody's staat de Nederlandse economie er relatief goed voor. Zo is in EU-landen als Frankrijk en Groot- Brittannië de staatsschuld veel groter.
Categorie:
Tag(s):