zondag, 1. januari 2012 - 9:46

Beheersbare jaarwisseling Noord-Holland:60 aanhoudingen

Haarlem

De politie spreekt in de politieregio’s Kennemerland, Noord-Holland Noord en Zaanstreek-Waterland in de provincie Noord-Holland van een 'beheersbare' jaarwisseling die zich in aanvang kenmerkte door relatief veel vuurwerkgerelateerde overlast, (brand)schade en letsel. 'Gedurende het verdere verloop van de jaarwisseling waren er relatief veel alcoholgerelateerde geweld- en verkeersincidenten', meldt de politie zondag.

Geweld tegen hulpverleners
In totaal zijn er tussen 22.30 uur en 6.30 uur 60 verdachten aangehouden in de drie regio’s, waarvan vijf wegens geweld tegen en/of belediging van een hulpverlener: een vanwege verzet en belediging in Purmerend, een vanwege belediging in Heemstede, een in Alkmaar wegens het gooien van vuurwerk naar de politie, een in Hoorn vanwege belediging van een politiemedewerker en een in Hoorn wegens mishandeling van een agent van de de politie Noord-Holland Noord. Van de 60 aanhoudingen waren er 31 in Kennemerland 11 in Zaanstreek-Waterland en 18 in Noord-Holland Noord.

Opvallende incidenten
Een 41-jarige man uit Den Helder verloor een hand na het afsteken van vuurwerk. In Nieuw Vennep moest een 8-jarige jongen naar het ziekenhuis in verband met verwondingen aan het onderlichaam nadat er siervuurwerk tegen hem aan was gekomen.

In het centrum van Haarlem was er een steekincident waarbij een man gewond is gereaakt en zes personen zijn aangehouden. In Westzaan zijn zaterdagavond rond 22.00 uur twee 20-jarige mannen uit Amsterdam aangehouden bij een poging tot woninginbraak aan de JJ Allanstraat in Westzaan.

Brand in buurtcentrum Velsen
In Velsen Noord ontstond aan het einde van de nacht een grote brand in een buurtcentrum aan de Wijkermeerweg.
Provincie:
Tag(s):