maandag, 1. oktober 2012 - 11:07

Behoud van 1500 banen NedCar nu zeker na tekenen contracten

Met de overname van NedCar door VDL groep en de toezegging van BMW om daar vanaf de tweede helft van 2014 MINI’s te produceren is de doorstart van NedCar een feit.

VDL groep maakte vanmorgen bekend dat alle benodigde contracten zijn getekend.

Einde aan onzekerheid
'Ik ben er trots op dat het is gelukt 1.500 banen voor Limburg en Nederland te behouden', aldus minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I). 'Vandaag komt een einde aan een lange periode van onzekerheid. Dit is het begin van een nieuwe toekomst voor NedCar.'

BMW MINI's in 2014
Eind dit jaar stopt Mitsubishi met het produceren van auto’s bij NedCar. Het Nederlandse industrie- en automotivebedrijf VDL neemt NedCar over van de eigenaar Mitsubishi. Vanaf de tweede helft van 2014 gaat VDL in opdracht van BMW MINI’s produceren in Born.

Het ministerie van EL&I heeft een belangrijke rol gespeeld in de overname van NedCar. 'Ik heb er alles aan gedaan om te helpen het bedrijf te redden',aldus Verhagen. 'Het leek er lang op dat het niet zou gaan lukken, ik ben blij dat we samen NedCar nooit hebben opgegeven.'

Vervangend werk
Ook het UWV, de provincie Limburg en de gemeente Sittard-Geleen hebben NedCar bijgestaan in de zoektocht naar een geschikte overnamekandidaat. In de circa anderhalf jaar tot NedCar de productie weer opstart, wordt voor medewerkers met hulp van de overheid naar vervangend werk gezocht. In deze periode krijgen ze een WW-uitkering die door VDL wordt aangevuld tot de hoogte van hun oorspronkelijke loon.
Provincie:
Tag(s):