zaterdag, 3. november 2012 - 0:11

Bejaarde man (76) blijkt met 70 kilo hennep rond te rijden

Doetinchem

De politie heeft gisteren een 76-jarige man uit Leidschendam aangehouden op de Bedrijvenweg in Doetinchem.

In de bus waar de man in reed lag 70 kilo net geoogste hennep. De politie stelde een onderzoek in naar de herkomst van de drugs en heeft donderdag aan het eind van de middag een lege hennepkwekerij ontmanteld op de zolder van een stal in Westendorp. De bewoonster van de woning op hetzelfde terrein, een 48-jarige vrouw, is aangehouden.

De politie hield de bus in Doetinchem donderdagochtend rond 04:20 uur ter controle staande omdat het rijgedrag van de man verdacht overkwam. Toen uit de bus een sterke weedlucht kwam werd ook de laadruimte van de bus gecontroleerd, en trof de politie de hennep aan.

De politie stelde een nader onderzoek in en heeft dezelfde middag een lege kwekerij aangetroffen op de zolder van een stal aan de Halseweg in Westendorp. Hier was de partij drugs vermoedelijk net geoogst. In twee ruimten bleken bijna 400 planten te hebben gestaan. De stroom voor deze kwekerij werd illegaal afgetapt. De energieleverancier legt vermoedelijk een naheffing op. Alle apparatuur en spullen die in de kwekerij zijn aangetroffen zijn in beslag genomen en vernietigd. Ook de bus waar de 76-jarige in reed en de hoeveelheid drugs die in de bus lag zijn in beslag genomen.

De man en de vrouw zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.
Provincie:
Tag(s):