maandag, 9. juli 2012 - 11:30

Bekende veelpleger aangehouden

Den Haag

Een 53-jarige Zoetermeerse veelpleger uit de 'Top 500' bevond zich ondanks een winkelverbod op zondag 8 juli in een groot warenhuis aan de Grote Markt.

De veelpleger werd op aangeven van de beveiliging om 14.45 uur door de politie aangehouden voor het overtreden van het winkelverbod en voor winkeldiefstal.

Een beveiliger van het warenhuis aan de Grote Marktstraat wees een agent op de aanwezigheid van de 53-jarige Zoetermeerder, terwijl hij tot april 2013 een winkelverbod voor het warenhuis heeft.

Een agent hield de veelpleger aan voor het overtreden van dit winkelverbod. De winkelende veelpleger droeg een plastic tas bij zich en terwijl hij met de agent en de beveilgingsmedewerker naar een aparte ruimte liep, liet hij daar verschillende kledingstukken uit op de grond vallen. Deze bleek hij gestolen te hebben Behalve voor het overtreden van het winkelverbod werd de 53-jarige man ook aangehouden voor diefstal. In totaal had de man voor meer dan € 200,- aan goederen bij zich afkomstig van het warenhuis. Woensdag 11 juli mag de veelpleger zich verantwoorden voor de rechter, de zaak wordt dan afgehandeld via supersnelrecht.

Veelplegeraanpak
Politie Haaglanden heeft de aanpak van veelplegers tot korpsprioriteit verheven en investeert veel in het oplossen van misdrijven die een enorme impact hebben op het veiligheidsgevoel van bewoners. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt over vervolging van deze verdachten. Plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD) is een van de speerpunten van dit beleid.
Provincie:
Tag(s):