vrijdag, 23. november 2012 - 16:50

Bekentenis in moordzaak Axel

Middelburg

Vrijdag is door Middelburgse Rechtbank besloten dat ook de derde aangehouden verdachte, een 57-jarige man uit Axel, langer vast blijft ivm mogelijke betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een bejaarde man in Zeeuws-Vlaanderen.

Een van de twee eerder aangehouden mannen, de 36-jarige man, heeft een bekennende verklaring afgelegd. Justitie ziet de twee eerder aangehouden mannen als hoofdverdachten.

Kort na de moord konden twee verdachten worden aangehouden voor de dood van een 86-jarige man uit Axel. Uit de schouw en sectieonderzoek van de bejaarde man bleek dat hij op gruwelijke wijze om het leven is gebracht. De man uit Axel werd op dinsdag 23 oktober dood aangetroffen in een sloot bij de Vissersverkorting in Westdorpe. De 32-jarige man uit Axel en de 36-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats zitten nog vast maar zitten niet meer ‘in beperkingen’. Sinds vandaag zit ook de derde verdacht in voorlopige hechtenis.

Het onderzoek is nog in volle gang. In het reconstrueren van wat er zich heeft afgespeeld, zijn nog onduidelijkheden. Uit onderzoek is gebleken dat in de woning van het slachtoffer is ingebroken en dat er bezittingen van hem verdwenen zijn. De politie roept nog altijd getuigen op. Mocht u iets gehoord of gezien heeft op die maandag en dinsdag en in de periode daarna in Axel en Westdorpe wordt u verzocht zich te melden bij de politie.
Provincie:
Tag(s):