zondag, 8. april 2012 - 22:58

Bekerfinale goed en beheersbaar verlopen

Rotterdam

De regeling rond de Bekerfinale, die zondagavond werd gespeeld tussen PSV en Heracles in De Kuip Rotterdam, is goed en beheersbaar verlopen. Dat meldt de politie.

Zondagmiddag kwamen vanuit Almelo 218 bussen vol supporters en 825 auto’s aan bij De Kuip. Vanuit Eindhoven kwamen 197 bussen, 5 treinen, 104 auto’s en twee boten vanaf Gorinchem aan in Rotterdam om de Bekerfinale te volgen.

De politie begeleidde de bussen en treinen en stond bij De Kuip klaar om de supporters te ontvangen. Een bus is onderweg even stil gezet wegens baldadigheid, maar kon daarna de weg vervolgen. De regeling is goed en beheerst verlopen.

Er zijn 23 arrestaties verricht, voor onder meer baldadigheid, belediging, wet ID, vuurwerk en openbare dronkenschap.

Rond 18.00 uur werden de namen van 42 Feyenoord supporters genoteerd. Door de politie was geconstateerd dat de groep zich ophield in een horecagelegenheid aan de Pannekoekstraat. Onder hen waren enkele leden van de harde kern. Om escalatie te voorkomen is de groep preventief gecontroleerd. Op de grond troffen agenten twee messen, een boksbeugel en een kleine hoeveelheid harddrugs aan, welke in beslag genomen zijn. Een supporter is aangehouden voor het niet kunnen tonen van ID.

Na afloop van de wedstrijd zijn twee PSV supporters aangehouden. Hierop wilde een groep PSV supporters vervolgens de bus niet meer in. Dit werd direct in de kiem gesmoord. Er zijn vijf verdachten aangehouden waarna de bus met supporters alsnog mocht vertrekken.
Provincie:
Tag(s):