zondag, 29. april 2012 - 9:34

Belaagde grensrechter slaat met vlaggenstok

Beuningen

Een opstootje tijdens een voetbalwedstrijd op de Ooigraaf in Beuningen, zaterdagmiddag rond 15.00 uur, resulteerde in twee aanhoudingen. Dit heeft de politie zondag laten weten.

Een toeschouwer die van mening was dat een grensrechter iets te hard ingreep in een spelsituatie kwam het veld oplopen. Hij gaf de grensrechter een duw, waarop deze de toeschouwer met een vlaggenstok geslagen zou hebben. In reactie hierop zou de toeschouwer de grensrechter een slag in het gezicht hebben gegeven.

De gewaarschuwde politie hield zowel de grensrechter als de toeschouwer aan ter zake mishandeling. Het betreft mannen van respectievelijk 48 jaar uit Beuningen en 34 jaar uit Westervoort.

Twee spelers, 15 en 16 jaar oud en afkomstig uit Arnhem, deden aangifte tegen de grensrechter.

De grensrechter verklaarde dat hij gedurende de hele wedstrijd al voor van alles werd uitgemaakt en dat hij vlak voor het einde meerdere keren is geslagen door toeschouwers. Hij deed zelf ook aangifte; tegen de 34-jarige aangehouden man uit Westervoort.

De politie zoekt verder uit wat er precies is gebeurd en maakt proces-verbaal op. Beide verdachten zijn later op de dag weer in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):