vrijdag, 6. april 2012 - 18:28

Belangrijke dossiermap van Alphense schutter verdwenen

Amsterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat er een belangrijke map uit het dossier van Tristan van der V. is verdwenen. Het Openbaar Ministerie reageert hiermee op een reconstructie die NOS maakte over de omstandigheden waaronder Van der V. zijn wapenvergunning kreeg. Dit melden verschillende media.

Volgens bronnen van de NOS zou in de betreffende map uit 2005 informatie hebben gezeten waaruit bleek dat Van de V. onder psychiatrische behandeling stond. En dat zou betekenen dat de politie al veel eerder dan tot nu toe bekend op de hoogte was van de psychiatrische problemen van Van der V.
Van der V. schoot vorig jaar april in winkelcentrum de Ridderhof in Alphen aan den Rijn zes mensen dood en daarna zichzelf.

De Rijksrecherche heeft volgens het OM geprobeerd om de dossiermap te achterhalen. "Er is wel degelijk onderzoek gedaan naar het fysieke dossier, maar dit is niet gevonden. Niet aangetroffen in het centrale archief, ook geen stukken bewaard gebleven bij de afdeling Bijzondere Wetten."

Ook een afgewezen aanvraag voor een wapenvergunning van Van der V. uit 2005 zou volgens de NOS niet terug te vinden zijn in de digitale systemen of ordners van de politie. Die afwijzing heeft de Rijksrecherche wel teruggevonden in de woning van de ouders van Van der V.

Volgens de NOS moet een medewerker van de politie Hollands-Midden hebben geweten dat Van der V. psychische problemen had. Die informatie zou de medewerker op verschillende manieren onder ogen hebben moeten krijgen.

Van der V. had drie wapens, voor allemaal had hij een vergunning.
Provincie:
Tag(s):