woensdag, 23. mei 2012 - 11:15

Belastingdienst neemt 18 auto's in beslag bij verkeerscontrole

Lelystad

Het Verkeershandhavingsteam van politie Flevoland hield dinsdagmiddag op een terrein aan de Larserdreef een controle met behulp van ANPR (automatische nummerplaatherkenning).

Deze controle hield de politie samen met de Belastingdienst. Alle voertuigen die de ANPR-camera passeerden en in de systemen van politie of Belastingdienst voorkwamen werden door motorrijders van politie van de weg gehaald.

Bij de controle zijn de 4000 kentekens gescand van de voertuigen die de ANPR-apparaat passeerden. Dit leverde voor de politie 10 hits op en voor de Belastingdienst 43 hits. In totaal werd door politie ruim € 800,- aan openstaande vorderingen en boetes ter plekke geïnd.

Het Verkeershandhavingsteam schreef bekeuringen uit voor onverzekerd rijden, voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en verlopen APK. Er zijn 53 blaastesten afgenomen. Niemand bleek onder invloed achter het stuur te zitten.
Door de deurwaarders van de Belastingdienst werd op 18 auto’s beslag gelegd, 5 voertuigen werden direct afgevoerd. Een bedrag van € 40.000,- aan openstaande vorderingen voor de Belastingdienst werd direct betaald of overgeboekt.
Provincie:
Tag(s):