vrijdag, 23. november 2012 - 15:46

Belgen gesnapt met 23 smartphones in auto

Rotterdam

Bij een grote verkeerscontrole donderdagmiddag op de Grote Visserijstraat zijn 23 smartphones in een auto gevonden. 'De twee inzittenden zijn aangehouden', meldt de politie vrijdag.

De Belastingdienst nam tijdens de grote verkeerscontrole zes voertuigen in beslag en inde totaal 25.000 euro belastingschuld. De actie vond plaats in samenwerking met de Belastingdienst en de Douane. Er werd onder andere gebruik gemaakt van Automatische Nummerplaat Herkenning (ANPR). Er zijn 145 auto's gecontroleerd.

23 smartphones
Een 29-jarige automobilist bleek 23 smartphones in zijn auto te hebben. Hij had geen logische verklaring over hoe hij aan de telefoons was gekomen. De bestuurder en zijn 23-jarige bijrijdster, beiden wonende in België, werden aangehouden en verhoord. Ze zijn na verhoor in vrijheid gesteld, maar blijven nog wel verdachten. De telefoons zijn in beslag genomen voor onderzoek.

25.000 euro
De Belastingdienst heeft bij de controle zes auto's in beslag genomen, omdat de bestuurders nog een belastingschuld hadden. Ter plaatse werd in totaal 25.000 euro aan openstaande vorderingen door de Belastingdienst geïnd.
Provincie:
Tag(s):