vrijdag, 25. mei 2012 - 23:31

Belgen stellen teleur met gelijkspel

(Elf Voetbal) Het nationale team van België heeft niet de frisse start gekregen die het had gewenst. Onder de nieuwe bondscoach Marc Wilmots werd er pover gespeeld tegen Montenegro.

In Brussel begonnen de Belgen aanvallend, maar kregen al gauw een doelpunt tegen. Mirko Vucinic (Juventus) maakte al binnen vijf minuten de 0-1. Dries Mertens mocht halverwege de eerste helft doorspelen, terwijl hij buitenspel stond. Kevin Mirallas knikte op de voorzet van de PSV'er de gelijkmaker binnen.

Montenegro had weinig in te brengen en veroorzaakte een strafschop door Mirallas neer te halen. Edin Hazard scoorde feilloos raak. In de slotfase gaf Timmy Simons (ex-PSV) de overwinning weg, door Andrija Delibasic onbedreigd te laten scoren. België kreeg een lesje effectiviteit.