maandag, 10. september 2012 - 18:28

Belgische taxichauffeur geen lucht voor ademanalyse

Nieuwegein

Op zondag 9 september negeerde een Belgische taxichauffeur een stopteken van een verkeersregelaar. Hij bleek onder invloed te zijn.

Rond 22.50 uur kreeg de politie de melding dat een bestuurder een stopteken van een verkeersregelaar genegeerd had op de Laagravenseweg. De wegwerkers hadden de indruk dat de bestuurder onder invloed van alcohol was en wisten zijn auto klem te zetten met een vrachtwagen en een aantal borden.

Toen de politie ter plaatse kwam lag de taxichauffeur te slapen op zijn stuur. Eenmaal uit de auto bleek hij te dronken om op eigen benen te staan. De man, een 50-jarige Belg, werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek hij niet in staat voldoende lucht te kunnen blazen voor een ademanalyse. Toen een arts probeerde bloed af te nemen bij de verdachte werd hij agressief. Hij maakte de agenten en de arts uit voor fascisten en weigerde bloed te laten prikken.

De man is ingesloten voor verhoor. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt vanwege het negeren van een stopteken van een verkeersregelaar, het rijden onder invloed en het weigeren mee te werken aan bloedonderzoek. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter. Op het weigeren van bloedonderzoek staat doorgaans de maximale straf voor rijden onder invloed. Ook wordt er contact opgenomen met de Belgische overheid over de mogelijke gevolgen voor de taxivergunning van de man.
Provincie:
Tag(s):