vrijdag, 1. juni 2012 - 11:11

Beloning uitgeloofd voor gouden tip zaak Michael de Vrieze

Leeuwarden

De hoofdofficier van justitie in Leeuwarden looft een beloning van € 10.000,-- uit voor de gouden tip die leidt naar de oplossing van de zaak van Michael Karel de Vrieze uit het Friese Burum.

De Vrieze wordt sinds 10 april 2010 vermist. De politie houdt er sterk rekening mee dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen. Inmiddels is een verdachte aangehouden op verdenking van moord c.q. doodslag op De Vrieze. Het onderzoek is in volle gang, maar het lichaam van De Vrieze is nog niet gevonden. De politie wil graag in contact komen met mensen die meer weten over dit misdrijf en die weten waar het lichaam van Michael de Vrieze is.

Al vrij snel na de start van het onderzoek naar de vermissing van De Vrieze werd rekening gehouden met een ernstig misdrijf. Kort na de aangifte werd om die reden een TGO in het leven geroepen. Uit het daarop volgende onderzoek van de politie kon worden afgeleid dat De Vrieze vermoedelijk in een woning in Groningen aan de Jupiterstraat om het leven is gebracht. Dit betrof de woning van een vriendin van het slachtoffer. De 35-jarige Turkse man, die destijds ook in deze woning verbleef, is op 28 maart 2012 aangehouden. Deze verdachte was op 21 april 2010, kort na de vermissing van De Vrieze, naar Turkije gereisd en kon om die reden niet eerder worden aangehouden.
Provincie:
Tag(s):