dinsdag, 13. november 2012 - 17:50

Bendeleden na wilde achtervolging door arrestatieteam aangehouden

Nijmegen

Een arrestatieteam heeft dinsdagmiddag twee verdachten aangehouden die mogelijk deel uit te maken van een criminelenjeugdbende die in Zaltbommel opereert. De aanhouding vond plaats na een achtervolging op de Waalkade in Nijmegen. Dit maakte een woordvoerder van de politie bekend aan Blik op Nieuws.

Volgens de woordvoerder ging het om een geplande aanhouding. Toen de politie tot aanhouding wilde overgaan, sloeg het duo in een gestolen auto op de vlucht. Tijdens de hierop volgende dollemansrit is er door de politie op de auto geschoten. Op de Waalkade in Nijmegen werd de vluchtauto klemgereden door het arrestatieteam. Het voertuig kwam gekanteld tot stilstand tussen een muur en een auto van het arrestatieteam

Met getrokken vuurwapen werd het tweetal aangehouden. Nadat de verdachten waren geboeid en een zak over hun hoofd hadden gekregen, werden zij afgevoerd. De verdachten zijn twee Arnhemmers van 19- en 29-jaar oud.

De criminelenjeugdbende zorgt al enige tijd voor overlast in het Gelderse Zaltbommel en omgeving. Eerder werd er al een 24-jarige verdachte aangehouden en op diverse plaatsen huiszoeking gedaan. Hierbij werden vuurwapen, geld en drugs in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):