donderdag, 26. januari 2012 - 18:04

Benefietdag — Stichting Save home — Molukken

Groningen

Het Alfa-college, locatie Kluiverboom in Lewenborg, opent haar deuren op zaterdag 4 februari voor een speciale benefietdag. De Stichting Save Home zorgt ervoor dat seksueel misbruikte kinderen op de Molukken, Ambon, opgevangen worden.

Ze faciliteren een eerste opvanghuis voor deze kinderen en zorgen dat de kinderen een beter leven krijgen. Daarom organiseert de stichting in Nederland activiteiten.

De verschillende opleidingen, o.a. studenten van de opleiding Facilitair leidinggevenden, Beveiliging, Sport en bewegen, Kappers en Koks
zijn actief op deze dag. Een complete klas Facilitair leidinggevenden heeft de organisatie van de dag als project. Ze zorgen voor o.a. de inrichting,
aankleding, programmering en maken alle Molukse gerechten en hapjes.

Centraal staat de tentoonstelling “60 jaar Molukkers“ in Nederland. Er is uitgebreid muzikaal, cultureel en creatief programma voor jong en oud. Tevens zijn er diverse workshops zoals tifa spelen (Molukse trommels), layangan, vechtvliegers maken en salawaku’s schilderen (krijgsschilden). Op 3 podia spelen diverse Molukse bands zoals: D-force, Gemadra, George Sopacua, en RemmenLos. Uiteraard kan er worden gegeten en voor kinderopvang wordt gezorgd.

De entree is Euro 5,- p.p, kinderen tot 12 jaar gratis. De opbrengst komt geheel ten goede van Stichting Save Home.
Provincie:
Tag(s):