donderdag, 28. juni 2012 - 20:17

‘Benzine slurpende Hummer wel welkom in Utrecht’

Utrecht

Ongeloof, dat zijn de meeste reacties die de redactie van Blik Op Nieuws vandaag binnen kreeg over de toekomstige milieumaatregelen in Utrecht.

Utrecht wil vervuilende auto's niet meer tot het centrum toe laten. Het gaat daarbij om dieselauto's ouder dan 8 jaar en benzineauto's ouder dan 10 jaar.

De Heer Oudennaar schrijft de redactie van Blik Op Nieuws: 'Ik heb een minimum inkomen en kan daar net een 11 jaar oude kleine auto van rijden. Aangezien mijn banksaldo net genoeg is voor ook nog andere overziende zaken, kan ik geen andere auto kopen en ben dat dan ook zeker niet van plan.'

Een andere reactie is van de familie van den Berg: 'Wij zijn in het gelukkige bezit van twee auto's. De ene is een oldtimer en de ander een Mercedes A-klasse. De Mercedes hebben we pas twee weken. Daarvoor hadden we een benzineverslindende Renault Espace. De kleine A-klasse (zuinige auto) is een fijn autootje, maar wel 12 jaar oud. Dat betekend dat als de luchtkwaliteitplannen van Utrecht door gaan, ons gezin beide auto's verplicht moet ruimen. Daarbij gaat dus ook nog eens de hobby van mijn man in rook op.’

Een andere jonge lezer uit de stad Utrecht schrijft ons dat hij pas zijn rijbewijs heeft gehaald en op zoek is naar een leuk tweedehands karretje. Nu de maatregel dreigt, ziet hij voorlopig nog even af van een aankoop. 'Nu hebben starters het al moeilijk op de huizenmarkt, en nu moet je ook nog wachten om überhaupt te kunnen autorijden. Volgens mij is de wethouder zijn eerste auto vergeten toen hij zijn rijbewijs had gehaald.’

'Dus iemand met zijn goed onderhouden oldtimer met LPG mag de stad niet in, terwijl een dikke benzineslurpende Hummer van harte welkom is... Ze zijn totaal de weg kwijt in dit land,' aldus de heer Straathof.

Hoewel veel mensen het een hele rare regeling vinden hebben andere gemeenten positief gereageerd op de plannen van Utrecht.

Milieudefensie vindt het goed dat Utrecht zich wil inzetten voor de schone lucht van haar inwoners door milieuzones ook te laten gelden voor oude vervuilende auto's.
Provincie:
Tag(s):