maandag, 10. december 2012 - 9:58

Bergingsexperts gaan vrachtschip Zandvoort dinsdagochtend wegslepen

Zandvoort

Het vrachtschip de Ocean Victory dat zondagavond stuurloos voor de kust van Zandvoort voer en nu veilig voor anker ligt wordt maandagavond naar de haven van IJmuiden gesleept. .

Update 13.45 uur:
Aan boord van de Ocean Victory hebben bergingsinspecteurs besloten om toch pas dinsdagochtend rond 08.00 uur aan te vangen met het omhoog halen van de ankers.

In verband met de windvoorspelling heeft men ervan afgezien om hier maandag nog mee te beginnen. Vervolgens wordt het schip met behulp van 4 sleepboten naar de haven van IJmuiden gesleept.

Eerdere berichtgeving:
Het onder Panamese vlag varende schip voer rond 19.00 uur over een boei heen nadat hij kort daarvoor de haven van IJmuiden had verlaten. De ketting van de boei kwam in de schroef terecht, waardoor het schip stuurloos raakte op zo'n 4 mijl uit de kust van Zandvoort. Door de wind dreigde het 170 meter lange schip in de richting van de kust drijven.

Enkele sleepboten en een reddingsboot van de KNRM werden ingezet om het schip weer onder controle te krijgen. Een eerste poging op het schip onder controle te krijgen mislukte omdat de sleepboot een touw in de schroef kreeg.

De Ocean Victory ligt sinds 01.00 uur vannacht stabiel. Het schip heeft twee ankers uitgezet en een sleepboot is ter plaatse. Maandag zijn om 10.00 uur bergingsexperts van Svitser en een loods aan boord gegaan om de situatie te bekijken en te bepalen wanneer het schip naar IJmuiden gesleept kan worden.
Provincie:
Tag(s):