zaterdag, 21. april 2012 - 10:57 Update: 08-07-2014 0:53

Bergkamp: 'Van Rhijn wordt nieuwe rechtsback'

(ElfVoetbal) Dennis Bergkamp heeft louter positief gereageerd op de contractverlenging van Ricardo van Rhijn bij Ajax.

De jongeling verlengde zijn contract eerder deze week met drie seizoenen en wordt volgens Bergkamp de opvolger van Gregory van der Wiel als rechtsback.

"Hij heeft er nu aan geroken om in het eerste te spelen, dat moet voor hem natuurlijk standaard zijn. Dat moet de norm voor hem worden, want hij gaat de nieuwe rechtsachter van Ajax worden", zegt de assistent-trainer in gesprek met Ajax TV.

"Het is belangrijk voor elke jonge jongen. Als je kijkt naar Ricardo wat hij de afgelopen maanden heeft gedaan, komt dat voort uit heel veel werk. Je moet er in blijven geloven en doen wat je moet doen. Dat gaat opvallen bij trainers en uiteindelijk wordt dat terugbetaald in wedstrijden en trainingen", vervolgt de voormalig superspits.

"Hij heeft een bepaalde bodem gezien van een loopbaan en het is alleen maar goed dat hij daar sterk is uitgekomen. Het is een voorbeeld voor alle spelers in de opleiding, die niet direct de stap naar het eerste maken. Er zijn jongens die een extra stapje nodig hebben en daar is Ricardo een mooi voorbeeld van", besluit Bergkamp.
Categorie:
Tag(s):