maandag, 3. september 2012 - 10:54

Beroving van smartphone van A tot Z verzonnen

Leidschendam-Voorburg

De politie onderzocht een straatroof, die op begin juli op de Kostverlorenweg in Leidschendam plaats vond. Een 22-jarige Haagse jogger moest, zo verklaarde hij destijds, onder bedreiging van een mes de smartphone van zijn Haagse vriendin afgegeven aan twee personen, die daarna op een scooter zouden zijn weggereden in de richting van Zoetermeer.

Uit onderzoek bleek dat de hele beroving van A tot Z verzonnen was om geld van de verzekering op te strijken.

Verrassende wending
Uit het recherche-onderzoek kwam echter vast te staan, dat er die avond geen beroving had plaatsgevonden. De 22-jarige vriendin van de Hagenaar had haar GSM, zonder zijn medeweten, op een eerder tijdstip verkocht en had vervolgens bij haar provider
aangifte van diefstal gedaan.

Nieuwe aangifte, nu bij de politie
Zij vertelde haar vriend dat de verzekering de schade niet vergoedde. De 22-jarige Hagenaar deed hierop zelf valse aangifte van een straatroof. De mobiele telefoon was inmiddels van hand tot hand gegaan en werd weer op internet te koop aangeboden. De politie onderzocht de straatroof en wist deze terug te vinden in Rotterdam. Zowel de 22-jarige Hagenaar als zijn vriendin werden in het politiebureau verhoord. Zij bekenden beiden uit geldnood een valse aangifte te hebben gedaan.

De recherche maakte tegen beide verdachten proces-verbaal van verzekeringsfraude en het doen van valse aangifte op. Daarnaast gaat de politie de kosten van het onderzoek op beide verdachten verhalen.
Provincie:
Tag(s):