vrijdag, 5. oktober 2012 - 8:58 Update: 12-09-2018 10:04

Beschonken Italiaan veroorzaakt ongeval

Kruiningen

In de nacht van 4 op 5 oktober omstreeks 01.00 uur is op de Oude Rijksweg in Kruiningen een eenzijdig ongeval gebeurd. Bij dit ongeval zijn twee mannen gewond geraakt. Een van hen bleek gedronken te hebben.

De mannen reden, vermoedelijk met hoge snelheid, over de Oude Rijksweg in Kruiningen. In de bocht bij de Kanaalweg vloog de auto van de dijk en reed in volle vaart het talud af, werd gelanceerd over een sloot en kwam 40 meter verderop in een weiland tot stilstand. Bij onze meldkamer kwam een telefoontje binnen dat er een auto in de sloot was gereden, dus de collega's zijn met spoed naar Kruiningen gereden.

Wie was de bestuurder?
Daar aangekomen stonden twee mannen bij de auto. De ene was gewond aan zijn gezicht (41 jaar en afkomstig uit het Italiaanse Varese) en de ander (43 jaar uit Bavel) klaagde over een pijnlijk been. Beide zeiden dat ze niet achter het stuur hadden gezeten en dat een derde persoon er vandoor was gegaan.

De politie heeft onderzoek gedaan in de auto en toen trof sporen aan die haar deed twijfelen aan het verhaal over de derde persoon. Op de airbag zaten namelijk (bloed)sporen die overeen kwamen met de verwondingen op het gezicht van de Italiaanse meneer. Nadat men de Italiaan hiermee geconfronteerd had, gaf hij toe dat hij achter het stuur had gezeten toen het ongeluk gebeurde. Hij moest een blaastest doen en hieruit bleek dat de man had gedronken.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):