donderdag, 5. juli 2012 - 20:38

Beste strandpaviljoens staan op de schoonste stranden van Nederland

Sluis

Het beste strandpaviljoen van Zeeland staat in de gemeente Sluis. Puur in Groede is in de verkiezing van het beste strandpaviljoen, georganiseerd door Strand Nederland, uitgeroepen tot provinciale winnaar.

Beachhouse 25 is het beste paviljoen volgens de Duitse bezoekers. Het gemeentebestuur van Sluis is trots op deze ondernemers die hoge kwaliteit leveren en daarmee bijdragen aan het toeristisch-recreatief product én de promotie van West Zeeuws-Vlaanderen. Wnd. burgemeester Jacques Suurmond is vanmiddag aanwezig bij de prijsuitreiking in Hoek van Holland. Omdat er twee prijzen in zijn gemeente zijn gevallen, een record, krijgt hij gelegenheid om de winnaars kort toe te spreken.

Strand Nederland organiseert, met ondersteuning van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC), Stichting Nederland Schoon en Koninklijke Horeca Nederland (KHN), de verkiezing van het beste strandpaviljoen van Nederland. Er zijn publieksverkiezingen gehouden. De paviljoens die hieruit als beste naar voren kwamen, zijn bezocht door mystery guests die de zaken hebben beoordeeld op de punten gastvrijheid, schoonheid en aandacht voor gasten en producten. Er worden prijzen uitgereikt in de categorieën: Strandpaviljoen van het Jaar, Beste Strandpaviljoen per provincie, Schoonste Paviljoen en Beste Paviljoen volgens de Duitse bezoekers.

De ondernemers van Puur en Beachhouse 25 hebben enkele jaren geleden de noodzakelijke verplaatsing van hun paviljoens vanwege de kustversterking aangegrepen om een kwaliteitslag te maken. De lef en de doordachte aanpak van de ondernemers worden nu beloond met deze prijzen. Wnd. burgemeester Suurmond geeft aan dat de concepten van Puur en Beachhouse 25 aansluiten bij de kwaliteitslag die de gemeente voor ogen staat voor de West Zeeuws-Vlaamse stranden. Speerpunten van het gemeentelijk beleid, recent vastgelegd in de Strandnota, zijn immers ondermeer het versterken van het onderscheidend vermogen van het strand en het inspelen op de gewijzigde behoeften van een breed publiek.

De titels die door de West Zeeuws-Vlaamse ondernemers zijn binnengehaald, bieden uitstekende aanknopingspunten de promotie van de voor de streek. Het beste strandpaviljoen van Zeeland en het beste paviljoen volgens de Duitse gasten staan op de schoonste stranden van Nederland (winnaar Gouden Wimpel 2011-2012)!
Provincie:
Tag(s):