woensdag, 11. juli 2012 - 10:19

Bestolene herkent eigen fiets op Marktplaats

Lelystad

Een inwoner uit Lelystad wist even niet hoe hij het had toen hij zijn eigen fiets aan uit uitproberen was die hij even daarvoor aantrof op Marktplaats.

De particuliere verkoper stond de man toe een proefritje te maken alvorens de koop te sluiten. Toen de echte eigenaar met een meegebracht fietssleuteltje de fiets op slot wist te zetten en te openen wist hij: ‘dit is foute boel’ en alarmeerde de politie.

Dinsdagmiddag rond 17.00 uur kreeg de politiemeldkamer bericht dat een melder bij zijn eigen gestolen fiets stond aan de Griend. Agenten kwamen ter plaatse en de aangever vertelde dat zijn fiets op 6 juli uit zijn tuin was gestolen. De man is gaan zoeken op Marktplaats en trof tot zijn verbazing zijn fiets aan die te koop werd aangeboden op een adres aan de Griend. Er werd een afspraak gemaakt en de gedupeerde Lelystedeling wilde zeker weten dat het zijn fiets betrof. Een proefrit was geen probleem en zodra duidelijk was dat het echt zijn rijwiel was, werd de politie gebeld. De verkoopster kon niet duidelijk maken hoe zij aan de fiets kwam en nog minder waarom zij de fiets te koop zette. In de schuur troffen agenten een tweede fiets aan die eveneens op Marktplaats werd aangeboden. Hierop is de vrouw, 63-jaar, aangehouden voor heling en diefstal en overgebracht naar het bureau.
Provincie:
Tag(s):