maandag, 27. augustus 2012 - 16:16

Bestuurder aangehouden na dodelijk ongeval Capelle

Capelle aan den IJssel

De 20-jarige automobilist die zondagochtend betrokken was bij een dodelijk ongeval op de Burgemeester van Dijklaan in Capelle aan den IJssel is maandagmiddag door de politie aangehouden.

'Hij wordt na sporenonderzoek verdacht van het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval', meldt de politie maandag.

Zondagochtend vond op de Burgemeester van Dijklaan een frontale botsing plaats tussen twee voertuigen. Een 38-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel overleed ter plaatse, haar 42-jarige man kort daarna in het ziekenhuis. Hun drie dochters liepen bij het ongeval diverse botbreuken op en lagen maandag nog in een ziekenhuis.

De 20-jarige bestuurder van het andere betrokken voertuig en zijn 18-jarige bijrijder raakten ook gewond. De bijrijder ligt nog in het ziekenhuis, de bestuurder kon maandagochtend naar huis. Om 15.00 uur is hij door de politie op een politiebureau aangehouden.

Technisch onderzoek
De Technische Ongevallen Dienst van het korps Rotterdam-Rijnmond heeft zondag urenlang onderzoek gedaan op de plek van het ongeval. Daarbij rees het vermoeden dat de 20-jarige bestuurder de daar geldende maximumsnelheid van 50 km/u ruim heeft overschreden.

Hij wordt verdacht van het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval en is ingesloten. Omdat de man door het ongeval niet kon meewerken aan een blaastest is zondag bloed afgenomen. De uitslag daarvan is nog onbekend.
Provincie:
Tag(s):