woensdag, 7. maart 2012 - 9:32

Bestuurder komt om het leven op A2

Vught

Woensdagochtend omstreeks 07.45 uur is een 53-jarige man uit Nieuwegein om het leven gekomen bij een ongeval tussen zijn personenauto en een vrachtwagen, bestuurd door een 54-jarige man uit Vlijmen.

De personenauto reed achter op de vrachtwagen, die hard moest remmen, op de A2 van Utrecht richting Eindhoven, ter hoogte van afslag Vught.

Inzittenden van een militair voertuig die getuigen waren van het ongeval verleenden eerste hulp, maar tevergeefs. De bestuurder van de vrachtwagen bleef nagenoeg ongedeerd. De brandweer en ambulance kwamen ter plaatse. Rijkswaterstaat leidde het verkeer om. De Verkeersongevallenanalyse van de politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Toedracht dodelijk ongeval A2
Uit onderzoek en getuigenverklaringen blijkt vooralsnog dat de vrachtwagen niet hard heeft geremd. Matrixborden, met daarop de maximum snelheid 50 km per uur waren in werking. Er was sprake van filevorming en de vrachtwagen kwam geleidelijk tot stilstand, toen de bestelwagen achterop reed.

De weg werd volledig afgesloten. De file achter het incident was om 09:10 uur opgelopen tot 7 kilometer tussen het knooppunt Empel en het knooppunt Vught. Het verkeer stond vlak na het ongeval volledig vast tussen de afrit en het incident met de volledige wegblokkade.
In noordelijke richting ontstond tussen Boxtel-Noord en Sint-Michielsgestel een zogenaamde kijkersfile van 4 kilometer.

Het verkeer richting Eindhoven werd in eerste instantie geadviseerd op het knooppunt Emopel om de borden Nijmegen te volgen via de A59 en de A50. Later kwam daar nog een omleidingsroute bij.

Vanuit Utrecht -richting Den Bosch wordt het verkeer dat richting Eindhoven wil rijden op het knooppunt Deil geadviseerd om de borden volg Gorinchem/Breda te volgen via de A15. A27, A58.

Rond 09:10 was er één rijstrook voor het verkeer beschikbaar. Op datzelfde tijdstip was VOA (Verkeersongevallen Analysedienst) al druk bezig met het ongevalsonderzoek. Om 10:10 uur konden alle rijstroken worden vrijgegeven. Ook de omleiding werd ingetrokken.
Provincie:
Tag(s):