zondag, 11. november 2012 - 12:52

Bestuurder na achtervolging aangehouden met gestolen auto

Op zondag omstreeks 02.00 uur werd een 19-jarige Bossche bestuurder aangehouden omdat hij reed in een gestolen auto.

Agenten zagen dat hij zich agressief gedroeg in het verkeer en wilden de bestuurder controleren. Vanaf de Hekellaan is de politie het voertuig gevolgd tot aan de Koedijkstraat, waarbij hoge snelheden behaald werden en door de bestuurder rode verkeerslichten werden genegeerd. Nadat de agenten een stopteken hadden gegeven op de Molliusstraat, stopte de bestuurder het voertuig op de Koedijkstraat.

Nadat een politieagent was uitgestapt en de bestuurder had aangesproken, gaf de bestuurder weer gas en reed met piepende banden weg. Hierbij kon de agent nog maar net op tijd wegspringen, maar zag wel kans de bestuurder door het open raam met zijn pepperspray te sprayen. Wederom volgde een achtervolging tot in de Twaalf Morgenstraat waar een ander politievoertuig de weg blokkeerde.

De verdachte remde hard en reed vervolgens hard achteruit. Daarbij kwam hij tot stilstand tegen de eerste politieauto. De agenten probeerden direct de bestuurder uit zijn auto te krijgen, maar de auto was vergrendeld. Een van de politieagenten brak met een ruitentikker twee autoruiten. Vervolgens konden de portieren worden geopend en werd de verdachte onder veel verzet aangehouden. De auto is in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):