zaterdag, 10. november 2012 - 9:32

Bestuurder stak geld voor onderzoek kinderkanker in eigen zak

Amsterdam

Een bestuurslid van het Quality of Life Gala blijkt ruim een half miljoen euro in eigen zak te hebben gestoken. Dat schrijft de Telegraaf zaterdag.

Justitie heeft de zaak in onderzoek. Dit wordt tegenover de Telegraaf bevestigd door het stichtingsbestuur van het gala, waarin theatermaker Erwin Lambaart en hoteldirecteur Jaap Liethof zitting hebben.

Het bestuurslid Erwin de K. zou voor ongeveer 600.000 euro aan donaties in eigen zak hebben gestoken. Hij zou het geld hebben gebruikt voor het cosmeticabedrijf van zijn vrouw en voor de bouw van zijn villa, zo meldt BNR-radio. Quality of Life Gala zamelt geld in voor onderzoek naar kanker bij kinderen. De donaties waren bestemd voor ziekenhuizen die het geld gebruikten voor kankeronderzoek bij kinderen. Een zegsman van het bestuur van Quality of Life zegt hierover in de krant: „Het is een schande dat dit mannetje met z’n vingers aan het geld voor zieke kinderen heeft gezeten”.

De penningmeester van de stichting die op de hoogte was van de verduistering is ook de laan uitgestuurd. Hij geloofde dat Erwin de K. het verduisterde geld weer zou terugbetalen. Inmiddels zou het grootste deel van het buitgemaakte geld weer terug zijn in de kas van de stichting.
Provincie:
Tag(s):