donderdag, 10. mei 2012 - 13:08

Bestuurder verlaat plaats ongeval in Siddeburen

Siddeburen

De politie heeft woensdagnacht een 19-jarige automobilist uit Siddeburen aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een eenzijdige aanrijding op de Oudeweg in Siddeburen. Agenten troffen nabij het viaduct van de N33 een zwaar beschadigde auto op zijn kant aan.

Het bleek dat de bestuurder er vandoor was gegaan. Agenten troffen een gewonde man in de omgeving aan. Bij controle bleek de man de eigenaar van de auto te zijn. Agenten constateerden dat hij onder invloed van alcohol was. De man ontkende even daarvoor met zijn auto te hebben gereden. Een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. Omdat de 19-jarige gewond was werd hij door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Daar werd door een arts een bloedproef van hem afgenomen. Deze moet uitwijzen of de man onder invloed van alcohol verkeerde.

Zijn auto raakte zwaar beschadigd en moest door een bergingsbedrijf worden afgesleept. Na verhoor kon de verdachte, met een gebroken neus, het ziekenhuis weer verlaten. Zijn rijbewijs werd in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):