zaterdag, 7. januari 2012 - 11:34

Beveiliger ziekenhuis moet insluiper die in de lucht schiet laten gaan

Roosendaal

Een nog onbekende insluiper is vrijdagavond rond 20.30 uur in het St. Fransciscusziekenhuis door personeel betrapt. Een bewaker die de man op de parkeerplaats achterhaalde, moest hem laten gaan toen de vermoedelijke dief met een vuurwapen in de lucht schoot.

De politie kreeg vrijdagavond (6 januari 2012) rond 20.30 uur een melding dat een beveiliger van het St. Franciscusziekenhuis een man achtervolgde die mogelijk iets gestolen had. De agenten troffen de bewaker op de kruising van de Heerma van Vosstraat en de Sportstraat.

Hij vertelde dat hij door een collega van het ziekenhuis geattendeerd was op een verdacht persoon die zich kennelijk voor had gedaan als een werknemer en met een tas vol spullen naar buiten gelopen was. Hij was de man achterna gegaan. Op de parkeerplaats had hij de insluiper achterhaald. Op het moment dat hij de man vast wilde pakken, schoot die met een vuurwapen in de lucht. De beveiliger liet de man toen gaan, hij volgde hem nog wel op afstand, maar raakte de man kwijt. Het zou gaan om een man met kort zwart haar, circa 25 jaar oud en 1.80 meter lang. Hij had een donkerblauwe kabeltrui aan.

De politie heeft op de parkeerplaats van het ziekenhuis een sporenonderzoek ingesteld. Daar is een huls aangetroffen en veilig gesteld. Het is nog niet duidelijk wat de insluiper gestolen heeft.
Provincie:
Tag(s):