maandag, 7. mei 2012 - 11:41

Bevrijdingsfestival Drenthe maakt sprong voorwaarts

Assen

Het bestuur van de Stichting Bevrijdingsfestival Drenthe en evenementenbureau Diner Mobile zijn verheugd over de resultaten van het Bevrijdingsfestival van 5 mei 2012. 28.000 mensen wisten het grootste Drentse festival aan de Baggelhuizerplas te Assen moeiteloos te vinden.

Nog belangrijker is het gegeven dat gedurende de hele dag jong, oud en jongere ouderen met kinderen hebben kunnen genieten van een veilig, gastvrij, sfeervol en laagdrempelig feest met voor elk wat wils. Een feest voor alle bewoners van Drenthe. Festivalgangers hebben zich voor het tweede jaar vrijelijk kunnen bewegen op een magnifiek en uitgestrekt festivalterrein te midden van veel natuur, water en strand.

De kwaliteit van de locatie, de strakke organisatie, de geoliede samenwerking met gemeentelijke diensten, ruim honderd vrijwilligers en het nieuwe bestuur hebben los van elkaar en in combinatie beantwoord aan de hoge verwachtingen. Ofschoon de weergoden aanmerkelijk ander weer in de aanbieding hadden dan in 2011, wist het Bevrijdingsfestival Drenthe met een vernieuwend profiel in 2012 liefst 30% meer bezoekers te trekken. Ook via intensief verkeer van sociale media is positief gereageerd op het veelzijdige programma.

De voorbereidingen voor 5 mei 2013 gaan later deze maand van start. De stichting Bevrijdingsfestival Drenthe blijft zich inspannen de balans te bewaken tussen enerzijds het feest en vertier en anderzijds de bezinning over de diepere betekenis en bijzondere belang van 5 mei. Bedrijven en scholen zullen nog meer worden betrokken. Tegelijkertijd zal de geschiedenis van ons verleden nog beter worden ontsloten. 67 jaar na beëindiging van de oorlog heeft de 5-mei viering bewezen nog springlevend te zijn en te appelleren aan gevoelens bij vele lagen van de Drentse samenleving.
Provincie:
Tag(s):