donderdag, 23. februari 2012 - 17:01

Bevrijdingsfestival Nijmegen " Vrijheid geef je door"

Nijmegen

Net als afgelopen jaar krijgt Nijmegen op 5 mei weer een mooi Bevrijdingsfestival. Onze stad heeft zwaar geleden tijdens de Tweede Wereldoorlog en juist daarom moeten we de vrijheid vieren.

Het Stedelijk 4&5 Mei Comité en poppodium Doornroosje organiseren in het Hunnerpark een dansbaar vrijheidsfeest in het kader van het thema vrijheid geef je door. Voor iemand die de Tweede Wereldoorlog meemaakte is vrijheid iets anders dan voor iemand die nu in Nederland opgroeit. Zij die aanwezig zijn bij de Arabische lente beleven vrijheid weer op hun eigen manier.

Bij het door Doornroosje samengestelde festivalprogramma ligt dit jaar de nadruk op het doorgeven van vrijheid via muziek. Zo staan vrijheidsfeesters Jungle By Night en Mdungu garant voor een swingende party. Dope D.O.D. is Neerlands nieuwste hiphop aanwinst. Niet uit de Randstad, maar uit Groningen en voor de verandering in het Engels. Met showcases van Nieuwe Electronische Waar en Give it Dub zullen de voetjes zeker van de vloer gaan. Op dit moment wordt er hard gewerkt om het programma rond te krijgen. Zorg dat je onze websites en social media in de gaten houdt.

Het festival opent haar poorten om 14.30 uur en sluit ze weer om 23.00 uur. Hardlopers van atletiekvereniging Cifla zullen de vrijheidsvlam van Wageningen naar Nijmegen brengen. De burgemeester zal het festival officieel openen door om 16.00 uur de vrijheidsvlam aan te steken. De toegang is uiteraard gratis.
Provincie:
Tag(s):