donderdag, 29. maart 2012 - 14:47

Bezuiniging door wijziging busdienstregeling en wijzigingen Regiotaxi

Groningen

Om het tekort van het OV-bureau Groningen Drenthe op te vangen wordt de dienstregeling van de bussen en Regiotaxi tarieven op 1 april en 6 mei gewijzigd. Met deze maatregelen denkt het OVbureau in 2012 € 1,5 miljoen te besparen.

Door Qbuzz en het OV-bureau Groningen Drenthe is gezocht naar maatregelen die voor reizigers het minst ongunstig zijn, en toch zo veel mogelijk besparen. Deze maatregelen zijn besproken met de andere vervoerders, gemeenten en Consumentenplatforms. De maatregelen betreffen bijvoorbeeld:

- De dag na Hemelvaart (vrijdag 18 mei) is voor velen een (verplichte) vrije dag. Die dag wordt gereden alsof het een zaterdag betreft. Met uitzondering van P+R Citybus lijn 22 (P+R Haren— Grote Markt — UMCG — P+R P3).
- Van maandag 25 juni tot en met vrijdag 6 juli rijden de bussen volgens de kleine vakantiedienstregeling. Enkele (scholieren)bussen rijden extra ritten.
- Op werkdagen in de kerstvakantie rijden alle buslijnen (m.u.v. de buslijnen in de stad Groningen) dezelfde dienstregeling als in de zomervakantie.
- ’s Avonds en op zondag één i.p.v. twee keer per uur een bus op de stadslijnen in Meppel en Hoogeveen vanaf 6 mei.
- Inzet van een kleine i.p.v. een grote bus vanaf 6 mei.
- Vaste ritten omzetten in een LijnBelBus ritten vanaf 6 mei.
- Vervallen van LijnBelBus ritten op lijnen waar deze om-en-om met een “vaste” bus rijden vanaf 1 april

Wijzigingen Regiotaxi
Regiotaxi is bedoeld als vangnet voor momenten en routes waar geen regulier openbaar vervoer wordt geboden. Vanaf 6 mei (in Oost-Groningen vanaf 1 mei) mogen reizigers met een Regiotaxi maximaal
15 kilometer reizen op basis van het Regiotaxi tarief. Deze verandering geldt niet voor een reiziger die een Wmo-pashouder begeleidt. verplaatsing van deur tot deur kost de reiziger €3,00 voor het opstaptarief en €0,60 per kilometer. Verplaatsing van deur tot halte/station gaat de reiziger €1,75 voor het opstaptarief en €0,35 per kilometer kosten.
Provincie:
Tag(s):