zondag, 28. oktober 2012 - 11:48

Bijna 200 mensen genoten van spannende wandeling in het donker

Bij Buitencentrum Boomkroonpad van Staatsbosbeheer genoten zaterdagavond zo’n 200 mensen van de donkere nacht. In kleine groepen gingen zij onder leiding van een boswachter op pad voor een spannende tocht door het donkere bos. Ook beklommen zij het Boomkroonpad en genoten vanaf de uitkijktoren van de prachtige sterrenhemel onder het genot van het schijnsel van de volle maan.

Beleving stond centraal tijdens de nachtelijke beleving bij buitencentrum Boomkroonpad. In het licht van de volle maan werden brede bospaden afgewisseld door kleine, donkere paadjes. Sommige groepen hadden geluk: zij hoorden in de verte de roep van de bosuil, wat de beleving een extra dimensie gaf. Onderweg werd natuurkampeerterrein Borger aangedaan, waar men zich bij kampvuur en onder het trommelgeluid van een djembéspeler op kon warmen en kon genieten van een heerlijke kop warme chocolademelk.

De tocht vervolgde zich en ging zelfs dwars door het bos, waar touwen de route aan gaven. Zaklampen kwamen er niet aan te pas, want tijdens de Nacht van de Nacht staat de beleving van het donker centraal!
Aan het einde van de route werd het Boomkroonpad beklommen. Vanaf daar kon de sterrenhemel goed worden waargenomen, een prachtige blik in de ruimte!
Provincie:
Tag(s):