maandag, 27. februari 2012 - 19:28

Bijna ton schade door graffitispuiter aan treinen

Ede

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft maandag in Ede een 33-jarige graffitispuiter aangehouden op verdenking van vernieling.

De Edenaar wordt verdacht, door het spuiten van graffiti, voor ruim € 85.000,- schade aan treinen te hebben veroorzaakt. In augustus 2011 startte de Spoorwegpolitie een onderzoek naar de man en hield hem vanochtend in zijn woning aan. Er zijn een laptop, een groot aantal verfspuitbussen en verschillende gegevensdragers in beslag genomen. De man is in verzekering gesteld.

Sinds begin 2011 heeft de Spoorwegpolitie meerdere aangiftes ontvangen van vernieling in de vorm van grafitti en zogenaamde ‘tags’ in en op treinen van Connexxion. De Edenaar heeft met name treinen op de lijn Ede – Amersfoort gebruikt om zijn ‘kunsten’ te vertonen. Door het gebruik van zogenoemde ‘tags’ (handtekening of een symbool van de maker van de graffiti) kunnen meerdere vernielingen aan hem worden gerelateerd.

De Edenaar is tegen de lamp gelopen door camerabeelden die zijn gemaakt in één van de treinen waar hij vernielingen pleegde. De politie sluit niet uit dat meer vernielingen aan de man zijn te relateren en doet hier verder onderzoek naar.
Provincie:
Tag(s):