woensdag, 6. juni 2012 - 9:37 Update: 08-07-2014 0:51

Bijzondere indrukwekkende dag voor Oranje vandaag

(ElfVoetbal) Een bijzondere dag voor de spelers en technische staf van het Nederlands elftal vandaag (woensdag). Een indrukwekkend bezoek aan Auschwitz en een training.

In de ochtend brengen de internationals en trainers eerst een bezoek aan het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan een miljoen mensen de dood vonden. Oranje traint vervolgens in het openbaar in het Reymanastadion van Kraków. Ruim 25.000 supporters, voornamelijk Polen, hebben een kaartje bemachtigd voor de openbare oefensessie.

De belangstelling voor de training van het Nederlands elftal was zo groot dat veel gegadigden zaterdag vergeefs in de rij stonden voor een ticket. Na de training geeft Bert van Marwijk nog een persconferentie. Hij kan dan wellicht iets meer vertellen over Joris Mathijsen, die op de weg terug is van een hamstringblessure.

De verdediger van Malaga CF zou vandaag voor 70 procent moeten meetrainen. En dan donderdag (morgen) en vrijdag honderd procent. Dan kan hij zaterdag toch oplopen bij Oranje in de openingswedstrijd op het EK tegen Denemarken.
Categorie:
Tag(s):