donderdag, 17. mei 2012 - 10:48

Bijzondere wending onderzoek dodelijk ongeval

Den Haag

Een 69-jarige fietser uit Den Haag overleed donderdag 20 januari van het vorige jaar aan de gevolgen van een ongeval op de Ockenburghstraat. Onderzoek naar dit ongeval heeft uitgewezen dat niet de 22-jarige man uit Monster maar de 19-jarige passagiere met de auto heeft gereden.

De 22-jarige automobilist uit Monster verklaarde aanvankelijk bij de politie dat hij de fietser die de Ockenburghstraat wilde oversteken niet meer kon ontwijken. Omstanders startten destijds direct met met reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De 22-jarige bestuurder en zijn 19-jarige passagiere werden destijds voor verhoor overgebracht naar een politiebureau. De verkeersongevallendienst van Politie Haaglanden stelde een zeer uitgebreid onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Snelheid
Daaruit bleek ondermeer dat de bestuurder met een minimale snelheid van 77 km/u heeft gereden. Verder bleek uit onderzoek dat bij een snelheid van 50 km/u de remafstand lang genoeg was geweest om tijdig tot stilstand te komen.

Andere bestuurder
Uit het onderzoek bleek ook dat niet de 22-jarige man uit Monster maar de 19-jarige vrouw heeft gereden. De vrouw bekende zaterdag 25 maart bj de politie dat zij de daadwerkelijke bestuurster was geweest. Als reden om te zeggen dat de ánder gereden heeft gaf zij op dat zij niet in het bezit was van een rijbewijs.


De politie maakte proces-verbaal tegen de 19-jarige op.
Provincie:
Tag(s):