woensdag, 27. juni 2012 - 21:12

Biketeam politie bedankt groep 7

Schiedam

Het biketeam van de politie Schiedam heeft woensdagochtend kinderen van de Annie M.G. Schmidt school in Schiedam bedankt. De aanleiding van het bedankje was een artikel dat een aantal kinderen enkele weken hebben geschreven en gepubliceerd is door Het Nieuwe Stadsblad in Schiedam.

Vlak daarvoor had de krant een artikel geplaatst over een incident waarbij politiemedewerkers aangevallen werden. De kinderen hadden hier duidelijk een mening over en vonden dat de politiemensen niet zomaar aangevallen moesten worden als ze met hun werk bezig waren. De leerlingen lieten weten dat de politie respect verdient, en als ze dat niet krijgen dat de vervelende mensen dan maar eens een dienst mee moesten draaien om te zien dat de politie daadwerkelijk respect verdient.

Het biketeam dat betrokken was bij het bewuste incident in Schiedam wilde de kinderen bedanken voor hun stukje tekst en hadden daarom vandaag met ze afgesproken op hun school. De politiebikers hebben daarom speciaal voor groep 7, waar deze leerlingen in zitten, een demonstratie gegeven op het schoolplein over hun specialisme. De demonstratie werd gegeven samen met 2 bikers van Toezicht en Handhaving van de Gemeente Schiedam.

Het hoogtepunt voor kinderen was duidelijk het moment waarop 4 bikers een tasjesdief binnen enkele seconden na het begin van de actie te pakken hadden. De demonstratie duurde 10 minuten, waarna er nog wat nagepraat werd. Bijna de hele klas wilde ook wel eens meemaken hoe handboeien zaten als je eenmaal vastzit. Nadat ook dit weer gebeurd was ging de klas weer verder met het dagprogramma en gingen de bikers weer verder met de werkzaamheden.
Provincie:
Tag(s):