dinsdag, 3. januari 2012 - 22:24

Binnenvaartschip in problemen op het IJsselmeer

Urk

Dinsdagavond om 18.45 uur ontving het Kustwachtcentrum Den Helder van de Centrale Meldpost IJsselmeer bij de Houtribsluizen dat het binnenvaartschip ‘Rudolf Thea’ tussen Urk en de Rotterdamsche Hoek in Flevoland in problemen was.

Het schip vroeg hulp vanwege ingeslagen luiken. Het schip vervoerde een lading gips. Direct werden twee reddingboten van station Urk van de Koninklijke Redding Maatschappij gealarmeerd.

Ook een lokale sleepboot vertrok vanuit Urk. Ter plaatse zijn een aantal bemanningsleden van de reddingboot overgestapt met extra pompen. Een ander binnenvaartschip, de ‘Fata Morgana’ is ook ter plaatse en probeert de ‘Rudolf Thea’ uit de wind te houden.

Het is de bedoeling dat het schip door de sleepboot naar Urk wordt gebracht. Rond 20.00 uur ging het konvooi langzaam richting Urk. Drie kwartier later meldde de ‘Fata Morgana’ dat een brugraam was ingeslagen.

Inmiddels waren ook reddingboten uit Enkhuizen en Lemmer ter plaatse gegaan. Besloten is dat de ‘Fata Morgana’ naar Enkhuizen wordt begeleidt en de ‘Rudolf Thea’ naar Lelystad.
Provincie:
Tag(s):