vrijdag, 2. november 2012 - 11:43 Update: 08-07-2014 0:26

Biografie Jan Smit op nummer 1

Na 17 nummer 1-hits is nu ook het boek van Jan Smit, Het geheim van de Smit, op één binnengekomen. Op 1 november jongstleden verscheen de nieuwe editie van de Bestseller 60, voor uitgevers en boekhandelaren dé officiële hitlijst, gebaseerd op verkoopgegevens van ruim 900 Nederlandse boekwinkels.

In het genre non-fictie staat de biografie van Jan Smit op plaats 1, een vertrouwde positie voor de zanger uit Volendam. In de algemene lijst (fictie en non-fictie gezamenlijk) is Het geheim van de Smit binnengekomen op plaats 11.

Wat een geweldig jaar is het voor Jan Smit. Ter ere van zijn vijftienjarig jubileum gaf hij in oktober maar liefst vijf uitverkochte concerten in Ahoy. Hij scoorde dit jaar z’n 17de nummer 1-hit, stond wekenlang op nummer 1 met zijn album Vrienden en sleepte de TrosKompas Oeuvre Award binnen. Nu, slechts twee weken na verschijning, scoort hij ook met zijn biografie een tophit. En als klap op de vuurpijl speelt hij de hoofdrol in de Nederlandse film Het Bombardement, die eind 2012 in première gaat.

In Het geheim van de Smit vertelt Jan zijn eigen verhaal: over de lichamelijke ongemakken in zijn jeugd, het gezin Smit waarin alles om hem draaide, zijn stemproblemen, de spanningen rondom een Duitse stalker en zijn relaties. Daarnaast komen zijn vrouw Liza, familieleden, zijn managers Jaap en Aloys Buijs, vrienden Nick & Simon en de 3JS, collega Gerard Joling, radio-dj’s Edwin Evers en Coen & Sander en showbizzjournalist Albert Verlinde aan het woord. Zij en vele anderen staan garant voor alles wat u wel en niet meekreeg…
Categorie:
Tag(s):