donderdag, 23. augustus 2012 - 12:27

Bizar ongeval met paard op de A6

Lelystad

Woensdagavond omstreeks 23.45 uur vond een bizar ongeval plaats op de A6. 'Een bestuurder van een auto kwam in botsing met een paard dat op de snelweg liep', meldt de politie donderdag.

De automobilist vloog over de kop, maar kwam er wonderwel goed vanaf. Het paard is aan zijn verwondingen overleden.

Een 43-jarige bestuurder uit Lemmer kwam in botsing met een paard dat voor hem opdook op de snelweg. Hij kon het paard niet ontwijken of nog op tijd remmen en kwam na de botsing over de kop in een sloot terecht.

Het slachtoffer dat geplankt vervoerd met de ambulance naar een specialistisch ziekenhuis is vervoerd, bleek achteraf alleen wat kneuzingen te hebben.

Het paard is als gevolg van zijn verwondingen, open botbreuken op de achterbenen en wonden aan zijn hoofd, kort na het ongeval overleden.

De traumaheli is ter plaatse geweest en de A6 is tussen de afslagen Lelystad Noord en Lelystad, enige tijd afgesloten geweest in verband met onderzoek van het verkeersongevallen analistenteam.

Het is op dit moment nog onbekend hoe het paard op de snelweg heeft kunnen komen. Vermoed wordt dat het paard ontsnapt is van/uit een nabijgelegen erf/wei en ongelukkigerwijs de snelweg is opgelopen.
Provincie:
Tag(s):