donderdag, 3. mei 2012 - 10:16

Bizar scenario Heerenveen

(Elf Voetbal) Door de overwinning op FC Twente van gisteravond doet Heerenveen nog volop mee in de strijd om Europese tickets. Het doel voor aanstaande zondag tegen Feyenoord is duidelijk: Niet gelijkspelen!

Als PSV zondag uit bij Excelsior de overwinning pakt en ook AZ haar wedstrijd wint dan mag SC Heerenveen absoluut niet gelijkspelen. Als Heerenveen verliest weten de Friezen dat Feyenoord op plek twee blijft staan in de Eredivisie. Dat is sowieso gunstig voor SC Heerenveen want in dat geval speelt bekerwinnaar PSV immers geen Champions League en mag de nummer vijf, waarvan Heerenveen al zeker is, zich rechtstreeks inschrijven voor de Europa League.

Feyenoordcoach Ronald Koeman reageerde op het vreemde scenario van zijn opponent van aanstaande zondag: "Ja, ik weet het, er gaan allerlei scenario's rond. Maar ik heb daar geen boodschap aan. We kijken alleen naar onszelf. Als wij winnen, zijn we zeker van de tweede plaats en van kwalificatie voor de voorronde van de Champions League. Daar gaan we voor. We willen het op eigen kracht halen. Wat Heerenveen met deze laatste wedstrijd wil doen, moeten zij weten."
Categorie:
Tag(s):